Evie in de huisartsenpraktijk

E-health krijgt een steeds grotere positie in de gezondheidszorg én in de huisartsenpraktijk. Logisch, want de inzet van e-health heeft veel voordelen. Voor de huisarts en de poh-ggz, bij het gebruik van modules op gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Maar ook voor de poh-somatiek, bijvoorbeeld bij de modules Stoppen met roken en Meer bewegen. En natuurlijk ook voor de patiënten, die met blended care een effectievere behandeling krijgen. Je hebt de keuze uit een groot aantal modules, dus er zit er altijd eentje bij die aansluit op de zorgvraag van de patiënt.

De voordelen van e-health voor de huisartsenpraktijk

  • De patiënt krijgt online psycho-educatie en oefeningen. Dat bespaart tijd, die de huisarts en de poh kunnen inzetten voor andere werkzaamheden.
  • E-health bevordert de regionale samenwerking tussen de zorgprofessionals. Die samenwerking heeft ook schaalvoordelen bij gezamenlijke inkoop en trainingen.

De voordelen van e-health voor de patiënt

  • E-health verkort de doorloop- en behandeltijd. Er is een betere afstemming in de keten, wat de wachtlijsten opschoont en het aantal doorverwijzingen verkleint.
  • De patiënt werkt in zijn eigen tempo, op een zelfgekozen tijdstip en locatie aan zijn gezondheid.
  • De patiënt heeft meer eigenaarschap over het eigen herstel. Hij gaat zelf aan de slag en krijgt ondersteuning voor duurzame zelfredzaamheid. Kortom: e-health is een goede invulling voor zelfmanagement.

Hoe zet je e-health in de huisartsenpraktijk in?

Evie wordt vaak ingezet als blended hulpverlening. Dat houdt in dat je de e-healthmodules van Evie combineert met face-to-face gesprekken. E-health werkt dan ondersteunend aan de gesprekken en het verhoogt de effectiviteit van de behandeling.

Evie biedt een patiënt ook ondersteuning voor duurzame zelfredzaamheid. Het gebruik van e-health in het algemeen verbetert de vraagverheldering, omdat de patiënt over meer zelfinzicht beschikt. Daarnaast beklijft de informatie vanuit de gesprekken en de oefeningen beter, omdat de patiënt thuis ook zelf aan de slag gaat.

Starten met Evie

We maken het starten met e-health in de huisartsenpraktijk zo makkelijk mogelijk. Alle aangesloten zorgprofessionals krijgen praktische training en begeleiding. Stap voor stap maak je kennis met Evie en de voordelen van e-health. En je krijgt inzicht in modules die voor de huisartsenpraktijk geschikt zijn, zoals Gedachteschema, Minder piekeren, Mindfulness, Zelfbeeld en Burn-out. De updates krijg je zonder meerkosten.

Wil je weten hoe het poh-ggz Gerben is bevallen?

Wil jij Evie ook inzetten in de huisartsenpraktijk?

Neem contact op met onze e-healthadviseurs. Ze vertellen je met alle plezier meer over Evie en ze beantwoorden al je vragen over e-health in jullie praktijk. Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

Naam(Vereist)