Voor professionals

E-health van Evie

Je cliënten online laten werken aan (lichte) psychische klachten. Op hun eigen manier. Zelf en met jouw hulp. Waar, wanneer en met wie ze willen.

Dát kan met Evie.

Wat of wie is Evie?

Evie is de afkorting van e-health voor iedereen. E-health is digitale of online zorg en bij Evie richten we ons op de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Vanuit Evie bieden we een preventieplatform, hetgeen dat je kunt vinden op deze website (evie.nl) en zonder inlog toegankelijk is. Hiernaast bieden we ook een e-healthplatform. In het e-healthplatform van Evie staat een selectie van veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke modules. Er zijn zowel inhoudelijke modules als procesondersteunende modules, zoals de welkomstmodule, de module over doelen stellen en de dagboeken. Daarnaast kun je met Evie videobellen en chatten. Evie maakt gebruik van de programmatuur van Minddistrict.

Voor wie is Evie?

Evie is er voor iedereen die (lichte) psychische klachten heeft. Denk aan piekeren, stress of somberheid. Op het e-healthplatform van Evie werken je cliënten online aan hun mentale gezondheid. Er is keuze uit ruim 350 modules, zodat er altijd wel één is die bij de zorgvraag past. Via de modules krijgen cliënten meer kennis over hun klachten én de oplossingen en ze leren concrete vaardigheden in de praktijk toe te passen.

De voordelen van e-health in de ggz

Blended behandeling: efficiënt en kostenbesparend
E-health is een nieuwe manier om de ggz te ondersteunen en te verbeteren. Lekker efficiënt ook, want het combineren van online modules en face-to-face behandelingen leidt tot kortere wacht- en doorlooptijden. En dat verlaagt de kosten. Is er tóch een wachttijd, dan kun je e-health inzetten om die tijd te overbruggen. De cliënt kan in die periode alvast zelf aan de slag.

“Tijdens een behandeling combineren we face-to-face contact met online behandelmodules (blended care). Dat heeft een positief effect op de reikwijdte en efficiëntie van de behandeling. Wat we tijdens een consult bespreken, kan de cliënt thuis nalezen, voorbereiden en/of oefenen. Tijdens het consult is er daardoor meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en verdieping.”

– Froukje Wouts, praktijkhoudend GZ-psycholoog (gbggz) in Tilburg

(Begeleid) herstel en terugvalpreventie

E-health ondersteunt de weg naar begeleid herstel met online monitoring en een signaleringsplan. De cliënt, zijn naaste of de behandelaar heeft zo inzicht in mogelijke veranderingen. Ze zien dus eerder signalen van terugval, zodat ze tijdig kunnen reageren en passende hulp kunnen vragen of bieden.

De professionals van Evie

Diverse huisartsen, praktijkondersteuners ggz (poh-ggz), e-healthleveranciers, gemeenten en professionals uit de generalistische basis ggz en specialistische ggz hebben zich bij Evie aangesloten. Dat maakt dat Evie een e-healthplatform voor het hele ggz-netwerk is.

Naast het landelijke e-healthplatform zijn er ook diverse regionale platformen, zoals Land van Cuijk/Boxmeer (Syntein), Midden-Brabant (PrimaCura GGZ), West-Brabant (Zorggroep West-Brabant), Noord-Limburg (Provico) en Friesland. En natuurlijk willen we de regionale platforms verder uitbreiden, zodat we heel Nederland bestrijken. Laat het ons weten als je interesse hebt om je aan te sluiten.

Ben je zorgprofessional en wil je meer weten over Evie?

Met e-health brengt Evie alle ggz-zorg online samen. In onze informatiesheet lees je er meer over. Die vraag je heel eenvoudig aan via het contactformulier hieronder. Heb je vragen of suggesties? Vul je gegevens in en je hoort binnen twee werkdagen van ons.

Naam(Vereist)

We gebruiken je gegevens alleen om je informatie te sturen.

Wil je weten hoe je je als zorgprofessional bij Evie kunt aansluiten? Dat lees je hier.