Over Evie

Iedereen kent tijden waarop het even wat minder gaat. Dat hoort bij het leven. Je vraagt je dan bijvoorbeeld af hoe je beter met stress om kan gaan, hoe je beter kan slapen of hoe je gezonder kan leven. Helemaal niet gek dus als jij jezelf ook een van deze vragen stelt.

Heel Nederland mentaal fit zodat je ook tegenslagen aan kunt, dat is waar we het bij Evie voor doen. Door mentaal fit te zijn, zitten we lekker(der) in ons vel, zijn we minder snel ziek en kunnen we samen veel meer aan. Kortom, mentaal fit zijn is belangrijk! Evie helpt je als platform door artikelen, video’s, podcasts, oefeningen en trainingen aan te bieden die voor jou interessant zijn.

Lees, luister en kijk

Een voorbeeld: Je slaapt de laatste tijd niet goed. Dit frustreert en ook overdag heb je hier last van. Je neemt je regelmatig voor om vroeger naar bed te gaan, maar het lukt je niet om bij te slapen. Vervelend, want goed slapen is belangrijk! Iedereen heeft slaap nodig om tot rust te komen.

Wat kun je doen om jouw slaappatroon te veranderen? Klik op deze pagina op onderwerp “Slapen” en je krijgt onder andere tips en ervaringen over dit onderwerp. Je kunt hier ook doorgeven of je graag leest, luistert of kijkt. Aan de hand van deze keuze krijg je teksten, podcasts of video’s te zien.

Uit jouw regio

Evie wordt ondersteund vanuit regionale samenwerkingen tussen huisartsen, poh-ggz, gemeenten en ggz-organisaties. Werkt jouw regio ook samen met Evie? Dan kun je door jouw postcode in te vullen ook artikelen, organisaties, initiatieven of video’s in of uit jouw omgeving vinden die je kunnen helpen.

Doen!

Als jouw regio samenwerkt met Evie, kun je ook gratis gebruikmaken van onze online zelfhulptrainingen. Hiermee kun je zonder een hulpverlener (anoniem) aan de slag met je mentale gezondheid.

Wil jij ook (weer) mentaal fit zijn of blijven?

Met een hulpverlener

Naast zelfhulptrainingen biedt Evie ook trainingen (ook wel e-healthmodules genoemd) die je alleen samen met een hulpverlener kunt volgen. Lees hier meer over hoe aan de slag te gaan met deze trainingen.