Versterk je zelfbeeld
Voor wie?
Deze module is bedoeld voor volwassenen met een negatief zelfbeeld, met het doel om dit zelfbeeld te verbeteren. Je zet de module in bij uiteenlopende (psychische) problematiek of bij een hersteltraject.
Door wie?
Je kunt de module inzetten vanuit bijvoorbeeld de poh-ggz, de generalistische basis ggz of de specialistische ggz, maar ook vanuit meer herstelgerichte zorg zoals maatschappelijke opvang of begeleid wonen.
Inhoud van de module
Je cliënt leest psycho-educatie, bekijkt video’s van hulpverleners en ervaringsdeskundigen en onderzoekt het eigen zelfbeeld. Hij/zij gaat aan de slag met oefeningen rondom het zelfbeeld. Bijvoorbeeld over het ontwikkelen van aandacht voor positieve eigenschappen, positieve zelfspraak, het positieve geheugensteuntje en positieve imaginatie. De module stimuleert het gevoel van zelfvertrouwen.
Gebruik van de module
De module bestaat uit zes hoofdstukken. Je kunt er als hulpverlener voor kiezen om wel of geen feedback te geven op de oefeningen. Kies je ervoor om geen feedback te geven, dan zetten we de verzendmomenten automatisch om in reflectiemomenten.
De module is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de mobiele telefoon via de Minddistrict app, maar deelnemers kunnen ook een laptop of pc gebruiken.
Positieve ervaringen dagboek
Kiest je cliënt voor de module Zelfbeeld, dan activeren we automatisch het dagboek Positieve ervaring. Daarin kan je cliënt positieve ervaringen bijhouden en stilstaan bij wat die over hem of haar zeggen. Het resultaat is dat er meer aandacht voor positieve momenten en eigenschappen ontstaat. Het dagboek kan op elk moment van de dag worden ingevuld via de app of op een pc of laptop.
Jouw goede nieuws dagboek
De oefening Jouw goede nieuws is herstelgericht en wordt ook via een dagboek gedaan. Dit dagboek raden we aan voor deelnemers die vanuit een hersteltraject de module Zelfbeeld volgen. We activeren het dagboek automatisch in de herstel startmodule Hoe sla jij de weg naar herstel in? Maar je kunt hem als hulpverlener ook zelf activeren, los van de startmodule.
Waarop is de module gebaseerd?
De module ‘Zelfbeeld’ is ontwikkeld door Minddistrict, op basis van relevante literatuur en de kennis en ervaring van hulpverleners en ervaringsdeskundigen.
Meer informatie
Wil je deze module bij je cliënten inzetten? Of wil je meer informatie? Onze e-healthadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden.
We zijn benieuwd naar je feedback!
We zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je feedback, tips of op- en aanmerkingen? Geef ze vooral door aan onze adviseurs.