Heb je al gezien dat er meer dan 150 modules, dagboeken en vragenlijsten klaar staan voor kinderen en jongeren in Evie? Dit is de top-10 meest gebruikte jeugdmodules:
Hoe denk jij over jezelf?
Aan de slag met je gedachten
Je kind heeft ADHD, hoe nu verder?
Paniek de baas
Minder Piekeren
Oefenen met ontspannen
Oefenen met ontspannen (zelfhulp)
Begrijp je ADHD
Jouw ADHD en medicijnen
Voel je goed over jezelf!

Module uitgelicht
Minder Piekeren (Jeugd)
De module is ontwikkeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die last hebben van piekergedachten. Gericht op het verminderen van piekeren middels psycho-educatie, oefeningen zoals het piekerkwartier, cognitieve technieken en ontspanningsoefeningen. POH-GGZ Jeugd Susanne Kemps deelt haar ervaring met deze module: “Ik zet de module o.a. in bij jongeren die veel piekeren, hoge stress ervaren, niet lekker in hun vel zitten, somberheid/depressie, slecht slapen, soms ook bij onverklaarbare lichamelijke klachten als vermoeidheid, hoofd- of buikpijn. Het is een laagdrempelige module om kennis te maken met e-health en die bij veel klachten een eerste ingang biedt. Het helpt om eerst rust te creëren en daarna verder te verdiepen indien nodig. Je kunt er ook het gesprek mee ondersteunen om de jongere bewust te maken van het belang van eigen inzet in het proces tot verandering. Meestal zet ik de feedbackfunctie aan, zodat ik kan volgen wat de jongere gedaan heeft en om te voorkomen dat ze in 1x de hele module doorlopen of niet voldoende tijd inbouwen voor het herhalen van oefeningen. Kortom, het is een fijne, toegankelijke module om laagdrempelig met e-health aan de slag te gaan. Op deze manier kunnen ze heel makkelijk inzicht krijgen in piekeren en kennismaken met ontspanningsoefeningen en minder pieker oefeningen."
Oefenen met ontspannen (Jeugd)
Jongeren die het lastig vinden om stress of spanning los te laten, kunnen hiermee oefenen met de (zelfhulp)module ‘Oefenen met ontspannen, opent in een nieuw tabblad’, opent in een nieuw tabblad. In deze module leren zij – geheel zelfstandig of met jouw begeleiding – wat spanning is, waar deze vandaan komt en hoe ze spanning kunnen herkennen. Vervolgens leren ze met verschillende oefeningen hoe ze kunnen ontspannen én hoe ze dit zelf in de toekomst kunnen (blijven) inzetten.
