Mindfulness

Online training Mindfulness

Voor wie?

Je zet deze module in bij volwassenen die veel piekeren en die met stress en lichamelijke klachten kampen. Bijvoorbeeld bij depressie en (onverklaarde) somatische klachten. Je kunt de module ook combineren met andere modules die van toepassing zijn, zoals Oefenen met ontspannen of Beter slapen.

Je cliënten doen kennis en vaardigheden op, waarmee ze meer mindfull in het leven komen te staan. Door online met de slaapproblemen aan de slag te gaan, is er in de face-to-face sessies meer ruimte voor diepgang.

Door wie?

De professional die deze module inzet is bijvoorbeeld poh-ggz of werkt in de generalistische basis ggz of de specialistische ggz.

Inhoud van de module

Je cliënt leert meer mindfull te leven, omdat hij kennis opdoet via het lezen van achtergrondinformatie en het bekijken van animaties en video’s van een mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundigen. Je cliënt gaat met behulp van audiofragmenten aan de slag met diverse meditatietechnieken, zoals de bodyscan, een loopmedicatie, zitmeditaties en de bioscoopoefening.

Gebruik van de module

De module bestaat uit negen hoofdstukken, elf mijlpalen, zeven verzendmomenten en een dagboek. We hebben de module speciaal ontwikkeld voor de mobiele telefoon, maar je cliënt kan hem ook op de pc of laptop gebruiken.

Je kunt de module Mindfulness begeleid en onbegeleid inzetten. Als je kiest voor de module zonder begeleiding, dan zetten we de verzendmomenten automatisch om in reflectiemomenten. Je geeft dus geen feedback, maar je cliënt reflecteert zelf op zijn ontwikkeling en voortgang.

Mindfulness dagboek

Als je cliënt deze module volgt, dan wordt automatisch het dagboek mindfulness geactiveerd. Deelnemers kunnen het dagboek op elk moment van de dag invullen. Dat kan via de app op hun smartphone of op hun pc of laptop. Met dit dagboek evalueren je cliënten hoe het de afgelopen periode is gegaan.

Waarop is de module gebaseerd?

Minddistrict baseerde de inhoud van deze module op relevante literatuur, zoals het generieke MBSR-programma (ontwikkeld door J. Kabat-Zinn (1990)) en het generieke MBCT-programma (ontwikkeld door Segal, Williams en Teasdale (2002)). Ook de kennis en ervaring van hulpverleners en ervaringsdeskundigen werden in deze module verwerkt.

Meer informatie

Wil je deze module bij je cliënten inzetten? Of wil je meer informatie? Onze e-healthadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden.

We zijn benieuwd naar je feedback!

We zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je feedback, tips of op- en aanmerkingen? Geef ze vooral door aan onze adviseurs.