Evie kennis- en netwerkdag

Thijs Evie presentatie

Uitnodiging

Op donderdag 14 maart organiseren wij, exclusief voor regionale huisartsenorganisaties die gebruik maken van Evie, de eerste editie van de ‘Evie Kennis- en netwerkdag'; een dag vol kennisdeling en verbinding rondom het thema “GGZ e-health in de huisartsenzorg". We nodigen jou – en je collega’s – van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Verken de kansen en mogelijkheden om de mentale gezondheid van inwoners te verbeteren én de druk op de huisartsenzorg te verminderen. Maak kennis met collega’s uit de regio’s en wissel ideeën en ervaringen uit tijdens de speeddates, de lunch of natuurlijk de gezellige borrel na afloop. Tijdens de praktische workshops ga je aan de slag met onderwerpen als triage, consultatie en preventie.
Je gaat hoe dan ook naar huis met:
  • Vernieuwde inspiratie en een visie op de toekomst van de digitale GGZ-zorg.
  • Praktische handvatten voor het (verder) inzetten van digitale GGZ-zorg in de praktijk en het inperken van instroom in de huisartsenzorg.
  • Een uitgebreid(er) netwerk met van collega’s uit diverse regio's.

Programma

Ochtendprogramma

09.30 - 10.00 | Inloop en ontvangst

10.00 - 10.20 | Welkomstwoord en opening

10.20 - 11.00 | Stand van zaken: Waar staan we en wat hebben we te doen?
Tijdens deze interactieve presentatie nemen wij je mee in de visie en doelen van Evie, data-gedreven inzichten in het vergelijk van verschillende regio’s én hoe deze aansluiten op de huidige beleidsmatige richting en de uitdagingen op de werkvloer.

11.00 - 12.00 | Speeddaten
In de speeddatesessies staat kennismaking en kennisuitwisseling met je collega's uit andere regio's centraal. Je gaat het gesprek aan over de verschillende manieren waarop digitale GGZ-zorg is ingericht in de regio's en loop jij de sessie uit met nieuwe inspiratie en praktische tips en voorbeelden voor je eigen praktijk.

Middagprogramma

12.00 - 13.00 | Lunch

13.00 - 13.45 | Workshopronde 1

13.45 - 14.30 | Workshopronde 2

14.30 - 14.50 | Koffiepauze

14.50 - 15.40 | Workshopronde 3

15.40 - 16.00 | Roadmap 2024 / 2025
In de laatste presentatie van de dag blikken we vooruit op de komende twee jaar. We vertellen je meer over onze plannen voor het faciliteren van preventie, consultatie, domeinoverstijgende samenwerking én wat er verder nog op de agenda van Evie staat voor 2024/2025.

16.00 | Afsluiting en borrel

Over de workshops

Preventie
Er is landelijk steeds meer aandacht voor het bevorderen van gezondheid, voor preventie, voor eigen regie en zorg voor elkaar. Maar wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij het organiseren van deze toegankelijke en laagdrempelige vorm van zorg, waarbij mensen zelf aan de slag kunnen met hun lichte psychische klachten zonder meteen een hulpverlener in te schakelen. Na het volgen van deze workshop heb je meer inzicht in de verschillende vertrekpunten van waaruit preventie geïnitieerd kan worden en hoe preventie meer podium kan krijgen binnen jouw praktijk en regio.

Implementatie
Een goede implementatiestrategie is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle inzet van e-health. Implementatie is echter een omvangrijk en dynamisch traject, waar veel verschillende partijen en processtappen bij komen kijken. Tijdens deze workshop kijken we welke processen en activiteiten ervoor zorgen dat professionals en patiënten in jouw praktijk of regio met e-health willen, kunnen, gaan én blijven werken.

Triage
Kan triage helpen bij het verkorten van de wachttijden? Wij denken van wel. Door de inzet van consult voorbereidende vragenlijsten heb je vóór de eerste afspraak al een eerste inzicht in de zorgvraag en -zwaarte, waardoor je sneller tot de kern kunt komen én extra ondersteund wordt in je keuze voor de juiste zorgaanbieder. Tijdens deze workshop leer je vanuit de praktijk hoe je triagetools effectief kunt inzetten in jouw organisatie én welke ontwikkelingen er bij Minddistrict op de planning staan om vragenlijsten voortaan nog eenvoudiger in te zetten.

Consultatie
Om huisartsen en POH’s-GGZ ondersteuning te bieden bij bijvoorbeeld twijfel over de juiste behandelkeuzes heeft Evie een consultatiefunctionaliteit gefaciliteerd die we kunnen inrichten voor zorggroepen. Tijdens deze workshop staan we stil bij de voordelen en effecten van consultatie, maar komt ook de financiering van consultatie aan bod. Ben jij benieuwd naar de praktijkervaringen met consultatie, de obstakels die we gaandeweg zijn tegengekomen én hoe je consultatie inzet? Dan spreekt deze workshop je zeker aan.

Praktische informatie

Locatie: Hofstraat 167, 5641 TD Eindhoven

Datum: donderdag 14 maart

Aanvang: 09.30 uur

Parkeren: Er is een (gratis) parkeerplaats

Aanmelden

Naam(Vereist)