Dankbaarheid

Stilstaan bij dankbaarheid maakt gelukkiger

Zowel op de korte als de lange termijn heeft stilstaan bij waar je dankbaar voor bent een positieve invloed op je gemoedstoestand, zo blijkt uit onderzoek. Daarom maakten we een nieuwe en oplossingsgerichte module over dankbaarheid.

Voor wie?

Deze oplossingsgerichte module zet je in bij iedereen die profijt kan hebben van een verbetering van de gemoedstoestand.

Inhoud van de module

Deze korte en praktische module bestaat uit twee onderdelen:

  1. Hoe bedenk je waar je dankbaar voor bent?
  2. Hoe verwerk je dankbaarheid in je routine?

De module gaat in op vragen als: Wat heb je aan dankbaarheid, welke effect heeft het en hoe werkt dat? Met behulp van een aantal korte opdrachten leren deelnemers hoe ze dankbaarheidsmomenten beter leren herkennen.

Gebruik van de module

Deelnemers volgen deze zelfhulpmodule zonder begeleiding. Wie zich meer wil focussen op positieve dingen in het leven kan de module zelf starten via de zelfhulpcatalogus. Natuurlijk is het voor hulpverleners ook mogelijk om de module Dankbaarheid klaar te zetten voor cliënten.
De module is ontwikkeld voor gebruik op de mobiele telefoon via de Minddistrict app, maar deelnemers kunnen hem ook gebruiken via de pc of laptop.

Dagboek Dankbaarheidsmomenten bijhouden

Het dagboek Dankbaarheidsmomenten bijhouden zetten we automatisch klaar.

Meer informatie

Wil je deze module bij je cliënten inzetten? Of wil je meer informatie? Onze e-healthadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden.

We zijn benieuwd naar je feedback!

We zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je feedback, tips of op- en aanmerkingen? Geef ze vooral door aan onze adviseurs.