Inloopvoorzieningen gemeente Venray

Doen
Ontmoeten

Ontmoeten

Naam: Inloop Veltum
Achtergrond: Wijk Ontmoetings Centrum ’t Schöpke is een ontmoetingsplek en steunpunt in én voor de wijk Veltum in Venray. Een plaats voor wijkbewoners om te ontmoeten en activiteiten te ontplooien.
Link: https://tschopke.nl/home/

Naam: Kleur en Kracht/de huiskamer
Achtergrond: Een plek in het centrum van Venray waar iedereen terecht kan die daar behoefte aan heeft. Een plek die laagdrempelig is en makkelijk toegankelijk. Waardoor iedereen bereikt wordt, ook de mensen die de maatschappij uit het oog verliest. Een plek waar alle inwoners (kwetsbaar en niet-kwetsbaar) samenkomen en waar een groep vrijwilligers klaar staat om te luisteren of te verbinden.
Link: https://www.stichtingkleurenkracht.nl/de-huiskamer

Naam: The B
Achtergrond: The B biedt activiteiten aan die gericht zijn op jongeren in de leeftijd 10-27 jaar. De activiteiten worden zoveel als mogelijk in overleg met jongeren bedacht en uitgevoerd, onder begeleiding van onze vrijwilligers.
Link: https://thebvenray.nl/

Naam: EVA Vrouwencentrum Venray
Achtergrond: EVA is een ontmoetingscentrum voor en door vrouwen. EVA biedt de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen, talenten te ontwikkelen en ervaringen te delen met andere vrouwen.
Link: https://www.evavrouwencentrumvenray.nl/

Naam: Studio 11
Achtergrond: Studio11 is een initiatief van Cultura Venray om jongeren in de omgeving Venray te verbinden met kunst en cultuur.
Link: https://studio11venray.nl/

Naam: Roger That inspiratielab
Achtergrond: In de kern is een Roger That Inspiratielab een ontmoetingsplaats voor jongeren van 11 tot 25 jaar. Zij kunnen in het Inspiratielab gewoon binnenlopen, voor een praatje, om even bij te komen, of om met leeftijdgenoten leuke dingen te doen. Laagdrempeligheid en veiligheid zijn hierbij de kernwaarden
Link: https://www.inspiratie-lab.nl/

Naam: Wijkcentrum Brukske
Achtergrond: Wijkcentrum Brukske is een ontmoetingsplek voor de wijk Brukske in Venray. In dit wijkcentrum worden diverse activiteiten georganiseerd voor en door bewoners.
Link: https://www.wijkcentrumbrukske.nl/

Naam: Stichting Samen dagbesteding
Achtergrond: Stichting Samen in Leunen is een vrijwilligersorganisatie voor en door inwoners van Leunen. Binnen de stichting organiseert men laagdrempelige activiteiten die zich richten op participatie en integratie van alle inwoners en die te realiseren zijn door vrijwilligers
Link: https://sameninleunen.nl/

Naam: Inloop Stekske Landweert
Achtergrond: Inloop Stekske Landweert is een ontmoetingsplek voor de wijk Landweert in Venray. In dit wijkcentrum worden diverse activiteiten georganiseerd voor en door bewoners.
Link: https://www.landweert.nl/wijkcentrum/openingstijden-en-weekagenda/

Naam: Dorpsdagvoorziening Blitterswijck
Achtergrond: Hier worden elke donderdagochtend van 10.00-13.00 activiteiten georganiseerd voor alle bewoners van Blitterswijck, in de Huuskamer van het gemeenschapshuis. Heeft u behoefte aan begeleiding, ondersteuning of andere sociale contacten dan kunt u hier terecht voor hulp en advies.
Link: https://hulpwijzer.venray.nl/zorg-en-advies

Naam: Huiskamer de Stek Castenray
Achtergrond: Ontmoetingscentrum voor ouderen in Castenray.
Link: https://www.dorpsraadcastenray.nl/dorpsraadcastenray-residence-de-stek/

Naam: CVO Venray-inloopmogelijkheden
Achtergrond: Inloopmogelijkheden voor ouderen
Link: https://cvo-venray.nl/?p=2474

Ontwikkeling

Naam: Stichting Ik begin
Achtergrond: Stichting “ Ik Begin” is de plek waar persoonlijk herstel centraal staat.
Iedere rugzak is anders en geen één verhaal is hetzelfde. Dit vraagt dan ook om persoonlijke aandacht en benadering. Bij Stichting “Ik Begin” weten ze zelf als geen ander hoe moeilijk het is om te beginnen. Juist daarom bieden zij een plek waar jij ook op een laagdrempelige manier kan beginnen.
Link: https://ikbeginvenray.nl

Naam: Stichting Level inn
Achtergrond: Level Inn is een stichting in Venray die zich inzet voor talentontwikkeling, groei, dromen en mogelijkheden voor jong en oud. De activiteiten van deze stichting zijn bijzonder divers. Zo biedt Level Inn onder meer een inloop voor mensen met vragen over hun telefoon, tablet of PC, geeft ze cursussen in computervaardigheden, organiseert ze spelavonden/ middagen, en is ze actief op het gebied van fotografie, en grafisch design
Link: Stichting Level Inn – Level jij mee

Naam: Venray Beweegt
Achtergrond: Venray Beweegt is de netwerkorganisatie van de gemeente Venray op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.
Link: https://www.venraybeweegt.nl/

Ondersteuning

Naam: IDO (informatiepunt digitale overheid)
Achtergrond: De plek waar je terecht kunt als je vragen hebt over de digitale overheid. Bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen, kinderbijslag enzovoort. Maar ook voor hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl, de werkmap van het UWV of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete.
Link: https://www.hetinformatiepunt.nl/is/product/6622445/196660/informatiepunt-digitale-overheid

Naam: Sociaal Juridisch Spreekuur
Achtergrond: Dit is een plek in de bibliotheek waar mensen gratis terecht kunnen voor al hun sociaal juridische vragen en zorgen.
Link: https://synthese.nl/nieuws/sociaal-juridisch-spreekuur-gaat-van-start-in-venray/

Naam: Hulpwijzer Venray
Achtergrond: Hulpwijzer Venray is de sociale kaart van Gemeente Venray. De website is ontwikkeld in opdracht van de gemeente, samen met vele instellingen en organisaties.
Link: https://hulpwijzer.venray.nl/

Naam: Spreekuur Sociale Zekerheid
Achtergrond: Voor informatie en advies over uitkeringen, begeleiding en bezwaar
Link: https://wao-venlo.nl/spreekuurgroepen.php

Naam: De dorpsondersteuner Ysselsteyn
Achtergrond: De dorpsondersteuner is de persoon die mensen vooruit helpt die met een vraag zitten. Geen vraag is te gek! Het kan gaan over zorg en ondersteuning, eenzaamheid, jeugd en gezin, meedoen en vrijwilligers, taal en leren, integratie, gezondheid en mantelzorg of mobiliteit.
Link: https://www.ysselsteyn.com/de-dorpsondersteuner/

Naam: Dat geldt voor mij
Achtergrond: Met De VoorzieningenWijzer weet je welke toeslagen en/of regelingen voor jou gelden en of je wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering hebt.
Link: https://www.datgeldtvoormij.nl/organisatie/venray