Ik wil beter slapen

Heb je slaapproblemen? Dan ben je niet de enige! De training ‘Beter slapen’ is er voor alle volwassenen met slaapproblemen. Met deze korte zelfhulptraining ga zelf aan de slag om een betere nachtrust te krijgen.

Deze zelfhulptraining kan doorlopen worden op zowel je computer als op je mobiele telefoon. Maak voor gebruik op je mobiele telefoon eerst op de website een account aan, en download vervolgens de Minddistrict-app via Google Play of de App Store.

Wat leer je in de training ‘Beter slapen’?

In de zelfhulptraining krijg je meer inzicht in je eigen slaapproblemen en de gevolgen hiervan. Je leest over de invloed van spanning op jouw slaapproblemen en je start met een ademhalingsoefening. Ook ga je aan aan de slag met je slaapgewoonten. Hierbij is het onder andere van belang dat je een fijne en rustige slaapomgeving hebt.

Gelukkig is het mogelijk om iets aan je slaappatroon te veranderen. Aan het einde van de zelfhulptraining beschik je over praktische vaardigheden om slaapproblemen tegen te gaan.

Het bijhouden van een dagboek

Je krijgt de mogelijkheid om een dagboek bij te houden. Zo wordt er ook duidelijk wanneer de nachtrust beter of juist slechter is, en welke factoren invloed hebben op de nachtrust.